Wanneer je bezig bent met het inrichten van je nieuwbouwhuis moet je natuurlijk ook nadenken over het inrichten van de tuin. Vaak komt de tuin pas als laatste aan de beurt wanneer je aan het nadenken bent, maar de tuin verdient net zo veel aandacht als de binnenkant van het huis! De tuin is een verlengstuk van je huis, zeker als je deze goed inricht. In de tuin kan je lekker zitten en kunnen de kinderen fijn spelen. Bedenk wel goed wanneer je tuin laat plaatsten. Midden in de winter heeft weinig nut. Maar in het voorjaar kun je er lekker van profiteren in de zomermaanden. Maar hoe richt je de tuin nou goed in?

Maak vooraf een plan

Denk goed na over wat je allemaal in de tuin wil hebben. Wil je een fietsenstalling, schuurtje, grasveldje en/of een terras? Kortom wat word het functie van je tuin. Denk ook na over lange termijn. Misschien heb je nu nog geen kinderen maar over twee jaar wel. Als je weet wat je allemaal wil hebben kan je de tuin gaan schetsen op schaalniveau. Je kunt zo goed overzicht krijgen over wat allemaal past in je tuin. Tip: maak alle onderdelen op een apart papier en knip dit uit, zo kan je zelfs nog schuiven en kijken wat het mooiste is. Houd wel rekening met dingen als poortjes bij het maken van de tekening.

Denk goed na over de zon

Het wordt soms vergeten, maar de stand van de zon ten opzichte van je tuin is ook erg belangrijk. Het is natuurlijk erg belangrijk om te weten zodat je weet waar je het beste je terras kunt plaatsen. Maar ook voor andere dingen als de beplanting van je planten is de stand van de zon erg belangrijk. Op sommige plekken is altijd schaduw en op sommigen altijd zon. Bedenk goed waar je schaduw kunt maken en waar je planten het beste kunt plaatsen.

Ga het gewoon doen

Na het maken van je meesterlijke plan moet de tuin eerst bestraat worden. Het terras, pad en je grasveld nemen veel tijd in dus begin daar mee. Daarna kan je pas denken aan je bloemetjes en plantjes. Wanneer je weinig ervaring hebt is het slim om alleen een paar ‘vaste’ bloemen en planten te nemen. De rest kan je vullen met eenjarige planten die je ieder jaar kunt vervangen. Zo is er altijd iets moois aan het bloeien in je tuintje.

Het aanschaffen van het tuinmeubilair

Wanneer je het terras af hebt gemaakt kan je op zoek gaan naar je eigen vertrouwde plekje in de tuin. Je kunt het terras helemaal naar je eigen zin en wens maken en het inrichten op een manier dat jij het geweldig vindt. Of je nu een grote eettafel wil met stoelen of een uitgebreide steigerhouten meubelen. Zelfs een heerlijke tuinset met mooie loungekussens is een perfect idee voor op het terras. Laat je fantasie de vrije loop. Wanneer jij er lekker kan zitten is het goed. De tuin is een plek voor jezelf. Je kunt de tuin een echt verlengstuk van je woonkamer maken door meubels en accessoires in dezelfde stijl als je woonkamer te kopen. Maar dit hoeft natuurlijk niet. Het gaat erom dat jij iets maakt van je tuin dat jij mooi vindt en waar jij je comfortabel voelt.

 

tuin

Comments are closed.