Vandaag vertellen we je over een nieuwe techniek die tegenwoordig wordt gebruikt om ongedierte in de tuin te bestrijden. Als u al eens last heeft gehad van vervelende dieren zoals een mol of woelrat die de tuin ruïneren dan kunt u gerust op zoek gaan naar een bestrijdingsmiddel hiervoor. U bent zeker niet de enige met een mooi gazon dat wordt verpest door vervelende dieren onder de grond en daarom kan je er op vertrouwen dat je terecht kan bij verschillende winkels om goede producten te kopen om ongedierte te bestrijden. We raden je aan om te kiezen voor een bestrijdingsmethode die diervriendelijk is want die zijn er voldoende tegenwoordig!

Wat voor ongedierte in de tuin?

Als je last hebt van ongedierte in de tuin dan kunnen dit vaak twee verschillende dieren zijn, het gaat vaak om mollen of woelmuizen.. Beide vervelende dieren die je tuin flink kunnen ruïneren, het is niet voor niet dat het beroep van mollen- en rattenvanger al eeuwen lang wordt uitgevoerd. Mollen zijn vooral erg omdat ze grote gangen onder je tuin graven, de mollen komen er tot overmaat van ramp aan de bovenkant uit waardoor je grote gaten in de tuin krijgt. Woelmuizen zijn nog erger omdat deze knagen aan de wortels van planten in je tuin, de planten kunnen daardoor afsterven.

Hoe mollen bestrijden

Het inhuren van een mollenvanger is erg duur en daarom lijkt het beroep ook langzaam aan uit te sterven, er zijn bovendien voldoende alternatieven op de markt die je zelf kan toepassen. Er is bijvoorbeeld een elektrisch apparaat dat schokken door de tuin heen stuurt. Ook wordt gif helaas nog veel toegepast.

Kies voor diervriendelijke methoden

Gelukkig is er nu ook een diervriendelijk alternatief op de markt voor ongewenste dieren zoals mollen en woelmuizen bestrijden. Als je een mollen- of muizengang hebt ontdekt kan je er carbid in leggen en er water overheen doen, door de chemische reactie verspreid een nare geur zich in de gangen waardoor de ongewenste dieren snel vertrekken!

Comments are closed.