Iedereen houdt van een mooi huisje met een minstens zo mooie tuin. Een mooi grasperk met daaromheen plantenbakken die de tuin zo zijn eigen decoratie geven. Ook nog een mooi buxusfiguur in het midden van je tuin. Dat wil toch iedereen. Het is natuurlijk wel van groot belang dat je de tuin dan goed onderhoud. En dat is in de zomer niet altijd even makkelijk. Moet je in augustus het gras nu nog wel maaien of niet? En wanneer snoei je de buxus? En dat zijn maar een paar voorbeelden van vragen die mensen hebben. Daarom zijn hier een paar tips die je voor het einde van je zomer kan gebruiken.

Gras

Het grasperk bijhouden is de basis van een goede tuin. Het is alleen niet altijd makkelijk. Zo moet je goed bepalen wanneer je je gras wel maait en wanneer niet. In Augustus is het belangrijk dat je je gras wel maait. Anders kan het er onverzorgd uitzien en kan onkruid makkelijker groeien. Je moet er wel op letten dat je het gras niet te kort maait. Dit kan verbranding veroorzaken. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Om gras op de juiste manier te maaien is het erg handig om stiga onderdelen te gebruiken voor je grasmaaier. Dit zijn onderdelen die voldoen aan een bepaald keurmerk. Vanaf half augustus kan je beginnen met het zaaien van gras. De nazomer is een geschikt moment om het gras te zaaien, want de temperatuur is boven de 15 graden, maar ook niet te hoog. Ook in september kan je gewoon nog je gras zaaien. Er is speciaal graszaad dat gemaakt is voor schaduw.

Bloemen

Bloemen zijn vaak het makkelijkste onderdeel van de tuin. In augustus is het vooral belangrijk dat je uitgebloeide bloemen verwijderd. Anders kunnen er te veel bloemen op de plant komen en sterft de plant langzaam. Ook moet je in augustus beginnen met het planten van herfst bloeiers en zomerbloeiers. Bovendien moet je in augustus stoppen met het bemesten van kuipplanten. Vervolgens moet je in september beginnen met het snoeien van kuipplanten. Verder moet je in september nog steeds uitgebloeide bloemen en lelijk bladeren weghalen.

Hagen

Buxussen en coniferen kun je vaak lang laten groeien. In de zomer moet je ze met enige regelmaat bijhouden. Zo moet je in augustus zowel de buxus als de coniferen snoeien, maar in september niet meer. Voor het snoeien van je hagen heb je goede machines nodig. Je kan natuurlijk ook onderdelen kopen om je machine te verbeteren of repareren bij winkels als de onderdelenshop. Met de juiste onderdelen kan je hagen een stuk makkelijker snoeien en ziet het er ook nog eens beter uit. Zo kunt u straks zelf proberen om een mooi buxus figuur te snoeien.

Comments are closed.