Is uw tuin eigenlijk wel weer aan een opknapbeurt toe? Pas links en rechts wat kleine dingetjes aan en zorg in een handomdraai voor een nieuw ogende tuin. Een mini tuinrenovatie, die u eenvoudig zelf uitvoert!

Tuin aanpassen kan ook met een klein budget

Met onderstaande 5 tips knapt u zelf uw tuin op, ongeacht het budget!

1. Speel met kleur

Of u nu een grote of kleine, moderne of landelijke tuin hebt, kleur is altijd goed. Met kleur geeft u uw tuin eenvoudig een compleet andere uitstraling. Plaats gekleurde bloemen en bloempotten in de tuin. Kies voor een leuke kleur en verf de schutting of geef de tuinmeubelen een lik verf. Het zorgt al snel voor een wereld van verschil. Speel met kleur en ontdek hoe het uw tuin verandert.

2. Multifunctionele meubels en accessoires

Heeft u maar een kleine tuin? Er zijn vele multifunctionele tuinaccessoires op de markt. Denk bijvoorbeeld aan een zitbank die ook als opbergplek voor zitkussens kan worden gebruikt, bijzettafeltjes die met een hip kussen gemakkelijk als poef kunnen worden gebruikt en uitklapbare tafels en tuinmeubelen die ook volledig in elkaar kunnen worden geschoven.

Met een beetje zoekwerk vindt u al snel diverse mogelijkheden om tuinmeubels en accessoires zo te combineren dat er ook in een kleine tuin optimaal kan worden genoten.

3. Relaxen in de tuin

De tuin is voor vele bij uitstek de plek om te relaxen. Zoek daarom eens naar een lekkere hangmat, zitzak of een schommel. Ook met een klein budget zijn hiervoor tal van mogelijkheden vindbaar.

4. Maak van klein groot

Een klein terras of stukje balkon? Wees creatief! Heeft u maar weinig grondoppervlak? Ga dan de hoogte in. Aan een rek hangt u eenvoudig verticaal potjes, doe hier kruiden of andere leuke groente plantjes in en creëer zo een mini moestuintje. Kies voor eenjarige planten, zodat u iedere jaar een andere uitstraling creëert met nieuwe planten. En speel ook hier met leuke kleuren.

5. Laat het weer u niet binnen houden

Veel mensen zitten alleen in de tuin wanneer het zonnetje zich laat zien. Maar het kan ook lekker zijn om buiten te zitten als het weer iets minder is. Met een overkapping of pergola gecombineerd met een vuurkorf zit u ook in de herfst nog heerlijk buiten. Breng extra sfeer met bijvoorbeeld een muziekinstallatie of sfeerverlichting.

Wilt u er helemaal een feestje van maken? Kies dan voor een buitenkeuken. Gegarandeerd lang tafelen op een heerlijke zomeravond!

Comments are closed.