Je bent opzoek naar een leuk nieuw meubel voor in je tuin en je wilt een beetje stoere stijl. Waarom kies je dan niet voor een steigerhouten meubel? Ze zijn zowel geschikt voor binnen als voor buiten. Maar hoe kun je steigerhouten meubelen nu goed onderhouden? Dat kan zeker, we geven je de ideale tips om je tuin weer helemaal zomer ready te maken. Grenen, vuren, en eiken tuinhout is prima te onderhouden, je moet alleen even weten hoe en wat precies.

1) Groen zeep helpt

Wanneer je een steigerhouten meubel voor binnen hebt besteld, is hij vaak nogal wat stoffig. Dit kun je gemakkelijk verwijderen. Je hoeft hier geen speciale stofdoek voor te gebruiken. Het beste is om hier gewoon groene zeep voor te gebruiken. Je neemt gewoon een emmer water met wat groene zeep en je borstel het met een beetje grove borstel schoon. Vervolgens laat je hem even drogen en het meeste stof zal verwijderd zijn. Je steigerhouten meubel glimt weer als vanouds en jij kan weer lekker genieten in de tuin van het zomerse weer.

2) De plaats van uw steigerhouten meubel

Steigerhouten meubels gaan vaak voor een langere tijd mee. Wil je dat ze nog langer mee gaan, dan is de plek waar het steigerhouten meubel staat ook heel belangrijk. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om het steigerhouten meubel in de buurt van een vochtige plek te zetten, houd er dus rekening mee dat als de zomer voorbij is, je de meubel in je schuur kan opslaan totdat het mooie zomer weer aangebroken is. Wanneer het hout nat wordt en moeilijk kan drogen gaat het werken en neemt het andere vormen aan. Het is daarom belangrijk het meubel op een wat open plek neer te zetten dat hij gemakkelijk kan drogen door de zon en de wind. Het is daarom ook handig om het steigerhouten meubel iets van de grond te plaatsen.

3) Steigerhout tuinmeubelen behandelen

Om steigerhouten tuinmeubelen extra goed te beschermen en om er weer lekker strak bij te zitten in je tuin is het wel handig om het hout te behandelen met een beits. Deze heb je er in verschillende soorten en kleuren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het hout te bewerken met een white wash beits of een grey wash beits. Het is maar net wat je zelf het mooist vindt. Op die manier blijf het hout wel langer beschermd en krijgt het ook nog eens een net andere wending.

Succes met het onderhouden van jouw steigerhouten bank en maak vandaag nog je meubels zomer ready.

Comments are closed.