Een mooie tuin hebben is leuk voor jezelf, maar ook voor de mensen die langs komen lopen geeft het een vrolijk gezicht in de straat. Tijd om de tuiniersspullen uit de kast te halen en in de tuin aan het werk te gaan!

Onkruid vergaat niet

Onkruid

Iedereen kent wel het gezegde ‘onkruid vergaat niet’. Dit komt dan ook elk jaar weer hardnekkig terug. Door deze ongewenste plantjes te verwijderen zit je tuin er een stuk meer verzorgd uit. Uiteraard moet je dan wel de juiste plantjes verwijderen! Enkele voorbeelden van onkruid zijn paardenbloem, zevenblad, brandnetel, distel, boterbloem, fluitenkruid, madeliefjes en kleefkruid. Naast deze planten en bloemen zijn er nog een stuk meer die uit je tuin gehaald kunnen worden. Natuurlijk is dit ook een kwestie van smaak. Sommige mensen zullen madeliefjes of boterbloemen juist mooi vinden. Let er hierbij wel op dat het de andere bloemen in de buurt niet verstikt. Dat is namelijk het grote gevaar van onkruid; het verspreidt zich snel en pakt zo de voedingsstoffen van de andere bloemen in de tuin af. Haal je inderdaad je onkruid weg? Gooi het dan niet weg, maar hergebruik het in je eten!

Voorkant van je huis

Heb je niet alleen aan achtertuin, maar ook een voortuin? Dan wordt niet alleen de tuin zelf gezien. Na de winterse sneeuw-, hagel- en regenbuien, kan het zijn dat de voorkant van je huis wat is verkleurd. Door middel van een gevelreiniging zie je binnen de kortste keren de originele heldere kleur van je huis weer tevoorschijn komen. Hierdoor steken ook je bloemen en planten er weer mooi bij af.
gevelreiniging

Grond vernieuwen

Als je nieuwe bloemen in de tuin plaatst is het zeker geen slecht idee de grond voor een deel te vernieuwen. Alle grond eruit halen is helemaal niet nodig! Woel de grond voorzichtig om en haal wat oude grond weg. Vul dit dan weer bij met wat verse grond. Ook is het belangrijk om de grond vruchtbaar te houden. Voeg wat kunstmatige mest toe, of nog beter; gebruik zelfgemaakte compost. Hiervoor hoef je slechts je groente en fruit afval ergens op een hoop te bewaren. De rest gaat vanzelf!

Snoeien

Planten en siergrassen kunnen opeens een onwijze groeispurt maken in de lente. Nog voordat dit moment toeslaat is het verstandig deze wat te snoeien. Het is hierbij vooral goed om de bruin gekleurde bladeren en takken weg te knippen. Alles dat er verder nog gezond en groen uitziet hoef je niet aan te komen.

Snoeien

Comments are closed.