Japanse tuin

Een Japanse tuin is voor heel veel mensen een droom. Om van je eigen achtertuin een echte Japanse tuin te maken klinkt als een onmogelijke opgave maar het is wel degelijk een mogelijke optie.

Bent u al bekend met de Japanse tuin, kent u deze alleen van horen zeggen, heeft u zelf inspiratie opgedaan in Japan of hebt u een dergelijke tuin van bekenden gezien of op televisie. Wij hebben verstand van Japanse tuinen. In een Japanse tuin groeit vooral; spirea, kalmia, rododendron, varens, bamboe, Japanse esdoorn(deze komt u steeds vaker in Nederlandse tuinen tegen), azalea, mossen, camellia, Japanse notenboom en kornoelje.

Typische elementen van een echte Japanse tuin zijn; water, vaak gevuld met koi-vissen en schildpadden, een eiland, een brug naar dit eiland, een (meestal van stenen) lantaarn en een (thee)huis. In ons land kunt u op steeds meer plekken een Japanse tuin tegen komen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het park Clingendael in Den Haag, het Amstelpark in Amsterdam, Dierenpark Amersfoort, in Den Helder en in Lelystad. Deze Japanse tuinen zijn vaak maar beperkt open, meestal alleen in de maanden mei en juni. Dan is  de Japanse tuin en in volle bloei. Wees er dus snel bij wanneer u eens een Japanse tuin wilt bezichtigen. Die van park Clingendael heeft één van de mooiste Japanse tuinen van Nederland, zo vinden wij althans.

Wanneer u van uw eigen achtertuin graag een Japanse tuin wilt maken kunnen wij u daarbij helpen.

Comments are closed.