Zo leg je kunstgras op je balkon of dakterras

Mensen die op het platteland of dorp wonen hebben meestal een flinke tuin bij hun huis, vaak zelfs zowel aan de achter- als voorkant. Als je in de stad woont is de kans echter redelijk groot dat je geen tuin hebt. Waarschijnlijk hoort er dan wel een dakterras of balkon bij je woning, waarmee je toch een stukje privé-buiten hebt. Als je graag zoveel mogelijk de uitstraling van een tuin wil nabootsen is kunstgras daarvoor de uitgelezen mogelijkheid. Kunstgras is in de loop van de jaren dusdanig ontwikkeld, dat de huidige kunstgrassoorten niet of nauwelijks van echt gras te onderscheiden zijn.

Bestrijd mieren in huis

Mieren in uw huis kunnen een grote overlast zijn. Het is niet alleen frustrerend om mieren rond te zien rennen, maar een kolonie kan ook heel wat schade aanrichten. Het is behoorlijk onhygiënisch om mieren in huis te hebben. Sommige miervariëteiten zoals kunnen zelfs bijten. Mieren in het huis verontreinigen ook uw voedsel. Ze bevatten bacteriën die ze kunnen overbrengen naar voedsel. Er zijn wel ongeveer 10.000 verschillende soorten mieren. Niemand vindt het leuk om te zien hoe mieren je huis binnen komen lopen. Dit gebeurd vooral in en rondom de zomer. Ze lopen er rond alsof het hun huis is. Om je huis te ontdoen van mieren is het belangrijk om het zo schoon mogelijk te houden. Heb...

Zo richt je de tuin in wanneer je een nieuwbouwwoning hebt

Wanneer je bezig bent met het inrichten van je nieuwbouwhuis moet je natuurlijk ook nadenken over het inrichten van de tuin. Vaak komt de tuin pas als laatste aan de beurt wanneer je aan het nadenken bent, maar de tuin verdient net zo veel aandacht als de binnenkant van het huis! De tuin is een verlengstuk van je huis, zeker als je deze goed inricht. In de tuin kan je lekker zitten en kunnen de kinderen fijn spelen. Bedenk wel goed wanneer je tuin laat plaatsten. Midden in de winter heeft weinig nut. Maar in het voorjaar kun je er lekker van profiteren in de zomermaanden. Maar hoe richt je de tuin nou goed in?

Maak vooraf een plan

Denk goed na over wat je allemaal in de tuin wil hebben. Wil je een fietsenstalling, schuurtje,...

Steigerhouten meubelen onderhouden

Je bent opzoek naar een leuk nieuw meubel voor in je tuin en je wilt een beetje stoere stijl. Waarom kies je dan niet voor een steigerhouten meubel? Ze zijn zowel geschikt voor binnen als voor buiten. Maar hoe kun je steigerhouten meubelen nu goed onderhouden? Dat kan zeker, we geven je de ideale tips om je tuin weer helemaal zomer ready te maken. Grenen, vuren, en eiken tuinhout is prima te onderhouden, je moet alleen even weten hoe en wat precies.

1) Groen zeep helpt

Wanneer je een steigerhouten meubel voor binnen hebt besteld, is hij vaak nogal wat stoffig. Dit kun je gemakkelijk verwijderen. Je hoeft hier geen speciale stofdoek voor te gebruiken. Het beste is om hier gewoon groene...

Tuin eenvoudig vernieuwen met deze 5 tips!

Is uw tuin eigenlijk wel weer aan een opknapbeurt toe? Pas links en rechts wat kleine dingetjes aan en zorg in een handomdraai voor een nieuw ogende tuin. Een mini tuinrenovatie, die u eenvoudig zelf uitvoert!

Tuin aanpassen kan ook met een klein budget

Met onderstaande 5 tips knapt u zelf uw tuin op, ongeacht het budget!

1. Speel met kleur

Of u nu een grote of kleine, moderne of landelijke tuin hebt, kleur is altijd goed. Met kleur geeft u uw tuin eenvoudig een compleet andere uitstraling. Plaats gekleurde bloemen en bloempotten in de tuin. Kies voor een leuke kleur en verf de schutting of geef de tuinmeubelen een lik verf. Het zorgt al snel voor een wereld van verschil. Speel met kleur en ontdek hoe het uw...

Hoe verticuteer je het gazon?

Af en toe kunt u het gevoel hebben dat het gras bij de buren groener is dan bij u. Dit komt dan hoogstwaarschijnlijk omdat uw gazon veel te kampen heeft met onkruid en/of mos. Er is hier een simpele oplossing voor, namelijk het gazon te laten verticuteren. Hierdoor komt u van het overtollige gras af zonder dat uw gazon schade oploopt. Verticuteren klinkt heel ingewikkeld, maar is eigenlijk een manier om het gras meer ademruimte te geven.

Vaak vormt zich al in de vroege winter een laagje mos over het gras. Dit verstikkende laagje bestaat uit dood gras, mos en/of onkruid. Dit laagje neemt ruimte in op het gras en zorgt ervoor dat het ‘levende’ gras geen ademruimte heeft. Door uw gazon bijtijds te laten verticuteren zorgt...

Wat kost een hovenier in Zwolle?

Hovenier in Zwolle inhuren? U vraagt zich waarschijnlijk af wat een hovenier ongeveer kost. Zo weet u wat u ongeveer kunt verwachten en kunt u een gespecialiseerd bedrijf inschakelen.

Prijzen van Hovenier in Zwolle

In principe zullen de prijzen van een hovenier in Zwolle nauwelijks verschillen met een hovenier in Zuid-Holland of andere werkgebieden in Nederland. Reken op de volgende prijzen:
• Voor het maken van een tuinontwerp kunt u rekenen op circa €500,-
• Het aanleggen van uw tuin kost ongeveer €75,- per vierkante meter
• Het onderhouden van uw tuin kost ongeveer €42,50 per uur
Voor concrete prijzen kunt u uiteraard het best een offerte bij een...

Mollen bestrijden in de tuin

Mollen in de tuin. Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. In principe is de mol een nuttig zoogdier, die leeft van wormen en insectenlarven. Ze leven ondergronds en hebben een belangrijke functie in ons ecologisch systeem. Toch is het niet fijn om molshopen in de tuin te hebben. Ze kunnen uw hele gazon overhoop gooien en, mocht het op een sportveld zijn, zelfs voor blessures zorgen. Gelukkig kunt u mollen bestrijden. Er zijn diverse methodes voor. De ene methode meer diervriendelijk dan de ander.

Mollen bestrijding

Wilt u er echt zeker van zijn dat de mol niet meer in uw tuin terugkomt, dan kunt u gebruik maken van een mollenklem. Een mollenklem plaatst u eenvoudig in de mollengang. Daarna moet u het gat wel weer goed...

Help de bij, zet vaste planten in je tuin

De bij wordt de laatste jaren geteisterd door een wereldwijde sterfte. Oorzaken hiervan zijn mede de steeds kleiner wordende natuurgebieden, overbemesting en overmatig gebruik van bestrijdingsmiddelen. Tijdens het zoeken naar voedsel verricht de bij een belangrijke functie, namelijk de bestuiving van bloemen. Hierdoor kunnen zaden en vruchten tot ontwikkeling komen. Bijen vervullen dus een enorm belangrijke functie in de voedselketen! Om te zorgen dat bijen voldoende nectar en stuifmeel kunnen vinden, moeten er voldoende ‘drachtplanten’ zijn. Door deze drachtplanten, veelal vaste planten in de tuin te zetten help je de bijen en draag je je steentje bij om bijensterfte tegen te gaan....

Voorkom ongedierte in de tuin

Vandaag vertellen we je over een nieuwe techniek die tegenwoordig wordt gebruikt om ongedierte in de tuin te bestrijden. Als u al eens last heeft gehad van vervelende dieren zoals een mol of woelrat die de tuin ruïneren dan kunt u gerust op zoek gaan naar een bestrijdingsmiddel hiervoor. U bent zeker niet de enige met een mooi gazon dat wordt verpest door vervelende dieren onder de grond en daarom kan je er op vertrouwen dat je terecht kan bij verschillende winkels om goede producten te kopen om ongedierte te bestrijden. We raden je aan om te kiezen voor een bestrijdingsmethode die diervriendelijk is want die zijn er voldoende tegenwoordig!

Wat voor...